Over Resight

Resight

Coach en Natuurgeneeskundig Therapeut in Meerkerk (Utrecht)

In 2013 heb ik Resight opgericht, mijn praktijk die staat voor het herzien van je leven. Ik help mensen inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaak van hun psychische en/of fysieke klachten en bied gerichte ondersteuning om hun leven opnieuw vorm te geven en een zinvolle richting te vinden.

Mijn eerste kennismaking met alternatieve geneeswijzen was in 2000, nadat ik van mijn tweede dochter was bevallen en te maken kreeg met ernstige bekkeninstabiliteit. Artsen vertelden me dat ik in een rolstoel zou belanden. Als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen was dit een onmogelijk scenario voor mij. Ik ging op zoek naar alternatieven die me zouden helpen, zodat ik in eerste instantie de moeder kon zijn die ik voor ogen had. Dit proces bracht lang vergeten trauma’s en onbewuste overtuigingen naar de oppervlakte. Gedurende de jaren ben ik door verschillende therapieën niet alleen fysiek sterker geworden, maar ook persoonlijk gegroeid en heb ik kunnen worden wie ik werkelijk ben. Bovendien werd duidelijk welke bijdrage ik kan leveren aan het welzijn van anderen.

Mijn praktijk heeft zich ontwikkeld in lijn met mijn persoonlijke groei. De hulpvragen die ik ontvang, veranderden naarmate ik mezelf verder ontwikkelde en daagden me uit om me steeds meer te verdiepen als coach en natuurgeneeskundig therapeut. Toen ik in aanraking kwam met kruidengeneeskunde en later met Alchemistische Plantengeneeskunde (Spagyriek), vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Nu behoort een breed scala aan methoden tot mijn expertise, waaronder ziekte-opstellingen, energetische therapie, creatieve therapie en Spagyriek. Met deze methoden ondersteun ik mijn cliënten met psychische en/of fysieke klachten om een betekenisvol leven te leiden.

Op basis van mijn eigen welzijn en ontwikkeling, voortdurende persoonlijke groei en ervaringen met de hulpvragen van mijn cliënten, ben ik ervan overtuigd dat het aanpakken van alleen de symptomen ervoor kan zorgen dat de onderliggende oorzaak zich opnieuw manifesteert in terugkerende of nieuwe klachten. Het is belangrijk om te begrijpen dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn bij het ontstaan van klachten. Bovendien heeft elke vrouw, zelfs als ze dezelfde symptomen/klachten heeft, haar eigen unieke onderliggende oorzaak. Daarom bestaat er niet één oplossing voor een specifieke klacht. Iedere vrouw heeft haar eigen levensgeschiedenis. Een cruciaal gegeven hierbij is dat alles wat je in je leven ervaart, als ervaring wordt opgeslagen in je lichaam en, als je er niet de juiste aandacht aan besteedt, kan dit zelfs ziekte veroorzaken.

Creatie is voor mij essentieel omdat het gelijk staat aan groei.

Rooz

Naast coach en natuurgeneeskundig therapeut ben ik ook een kunstenares. In mijn beeldende werk staat de ontwikkeling van de mens centraal. Creatie is voor mij essentieel omdat het gelijkstaat aan groei. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn gedachten te uiten, zodat anderen zich daarin kunnen herkennen. Ik haal voornamelijk inspiratie uit de natuur, omdat deze voor mij duidelijk laat zien dat groei altijd mogelijk is.

Ik ben getrouwd en heb twee studerende dochters die elders wonen. Ik woon in een landelijke omgeving in de provincie Utrecht, waar ik actief bezig kan zijn met mijn passie voor alles wat leeft, groeit en bloeit in mijn grote tuin.

Resight 

Rooz Steenks 

Broekseweg 87 

4231 VD Meerkerk 

Tel: 06 – 2353 0942 

E-mail: info@resight.nl 

KvK nr:58477802 

Disclaimer

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.